Adana İl Müftülüğü Hutbe Konularını Belirledi.

Adana İl Müftülüğü, il genelinde camilerde okutulacak hutbe konularında din görevlilerinin hazırlık yapması için duyuruda bulundu.

Bu kapsamda; İlimizde okunması planlanan hutbeleri il ve ilçe müftülüklerimizde görev yapan personelimiz tarafından yazılmış, il genelinde okunmak üzere il hutbe komisyonuna gönderilmişti. Toplanan “İl Hutbe Komisyonu” Aralık ayında okunacak hutbeleri Hicri Yılbaşı, Muharrem Ayı ve Aşure Günü, Haram Kazanç ve Tefecilik, İnsan Hayatının Kıymeti, Nefis muhasebesi olarak belirledi.

Ayrıca İl Müftü Vekili Behçet Bilgin, 2011 Ocak-Şubat-Mart aylarında, din görevlilerinin hazırlayacağı Hutbe konuları ve Müftülüklere teslim edilme  tarihleri açıkladı.

Yapılan açıklama ile tüm din görevlilerinin hazırlaması gereken, 2011 yılı; Ocak, Şubat, Mart, aylarına ait hutbe konuların da belirlendi.

2011 yılı ilk üç ayında camilerde; Sağlık ve Önemi, Enerji Tasarrufu ve İsraf, Eşlerin Karşılıklı Hak ve Sorumlulukları, Zararlı Alışkanlıklar ve İslam, Dini Değerlerle Alay Etmek Yasaktır,Mevlid Kandili (14/15 Şubat),Ailede Anne-Baba-Çocuk İlişkileri, Allah’a Kullukta Samimiyet ,İslam’ın Kadına Verdiği Değer, Ölüm ve Hatırlattıkları ,Dinimizde Şehitliğin

Önemi, Kul Hakkına Riayet gibi konuları halka anlatılacak

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv   3012 kez okundu