Dünya Birincilerinden Adana'lılara Kur'an-I Kerim Ziyafeti

Kur'an-ı Kerim okuma yarışmasında birinci olan dünya birincileri, Adanalıları TÜYAP Fuar alanında Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlemiş olduğu Kur'an-ı Kerim ziyafetinde buluştu.

Kur'an-ı Kerim okuma yarışmasında birinci olan dünya birincileri, TÜYAP Fuar alanında Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlemiş olduğu Kur'an-ı Kerim ziyafetinde buluştu. Dünya birincilerinin Kur'an tilavetini dinlemek için TÜYAP Fuar alanına akın etti.

Kur'an-ı Kerim'i okuma yarışmalarında farklı yıllarda dünya birincisi olan kariler okudukları Kur'an-ı Kerimle Çukurovalıları adeta manevi ziyafet sundu.

Ahmet Karalı - 2003 Yılı Dünya Kuran Okuma 1. si - Ankara Hacı Bayram-I Veli Camii İmam-Hatibi,2010 Dünya Kuran Okuma Birincisi Ali Tel ,Dünya Kur'an Okuma Birincisi Muhammed Tûsî  İstanbul Zühtü Paşa Camii İmam-Hatibi Adem Karabey,Ankara  Çankaya Kurtuluş Camii İmam-Hatibi Mehmet Atıcı Kuran ziyafeti sundular.

Adana il müftülüğü ve Valimiz Sayın Hüseyin Avni Çoş'un rehberliğinde bütün belediyelerin, odaların ,Sivil Toplum Örgütlerinin,Hayırsever işadamlarının destekleriyle 13-21 Nisan tarihleri arasında TÜYAP fuar alanında 110 yayınevinin katıldığı kitap ve kültür etkinlikleriyle, Kuran-ı Kerim tilaveti,Lisan-ı Hat ile Aşk-ı Nebi , kutsal emanetler sergisi,Sakalı şerif,imza günleri, konferanslar, dünyayı değiştiren kutlu doğum tiyatrosu, tassavvuf musikisi koroları, şiir ve dinletiler,aileler yarışıyor yarışmaları, Minik dualar ekibi, mehteran takımıyla dolu dolu bir etkinlik yapıldı.

Yorum Yaz - Arşiv   3162 kez okundu

Arif GÖKCE