Ramazanoğlu Camii

Ramazanoğlu Camii        Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Güzelyalı Mahallesi Turgut Özal Bulvarında yaptırılan Sabancı Camiinden sonra Adana’nın en büyük camisi olacak olan Ramazanoğlu Camin de inşaatı Mali sıkıntılar nedeniyle durma noktasına gelmiştir.
Bir yıl aradan sonra 2006 Ekim ayında inşaatına başlanan cami, Arsa büyüklüğü 7 bin 70 metre olan caminin bina oturumu ise 3 bin 500 metreden oluşuyor. Camii namaz kılınan alanın altında 3 katlı bodrumdan oluşuyor. En alt Bodrum 3 bin 500 metrekarelik otopark olarak ayrılmış. Bir üst bodrumda ise 3 bin 500 metrenin bin 550 metresi market olarak düşünülmüş. Aynı katta 9 tane ayrı işyerleri de camiye gelenlere hitap edecek. 20 metre ile 100 metre arasında değişen büyüklüklerdeki iş yerlerinde vatandaşın taleplerine cevap verecek sektörler yer alacak. Marketlerin ve işyerlerinin bulunduğu katta erkekler ve bayanlar için ayrı şadırvanlar ve lavabolar var projede. Ayrıca hem bayanlar hem de erkekler için duş alanları da oluşturulmuş. Bayanlar için çocuk emzirme odası da ihmal edilmemiş. Özürlüler için WC ve özürlü rampaları da engelliler için konulmuş projeye. Camide bin metrelik bir salonda sosyal ve kültürel etkinlikler için düşünülmüş. 3. kattaki bodrumda ise 3 derslikli 300 metrekarelik Kuran Kursu ve 500 metrelik bir alanda Çukurova Müftülüğü hizmet binası olacak. Aynı katta okuma salonu ve kütüphanede bulunuyor. Cami etrafından 10'ar metrelik açık alan olduğu için çocuk oyun alanları da hazırlanacak. Ayrıca camide yaşlılar ve özürlüler için 2 asansör düşünülmüş. Camide kapalı alanda 3 bin kişi namaz kılabilecek. Avlularda da namaz kılındığında 10 bin kişilik cemaate hizmet verilebilecek. Camide 2 minarenin yapımını hayırsever iki işadamı üstlenmiştir.
Caminin tamamlanması için 7 milyon lira gibi bir kaynağa ihtiyacı vardır.
Bağışta bulunmak isteyen vatandaşların Vakıfbank Adana Abidinpaşa Şubesi 00158007286904714 IBAN numaralı
( şube kodu 114) nolu hesaba yapabilirler....

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv   3848 kez okundu