Kur’an Kursu öğreticilerine seminer

Adana İl Müftülüğünce 11-12-13 HAZİRAN 2012 tarihleri arasında Kadrolu olarak yeni atanan Kur’an Kursu öğreticileri ile İhtiyaç halinde değerlendirilmek üzere Geçici olarak Kur’an Kursu öğreticiliği yapacak dini yüksek öğrenim mezunu, yeterlik ve hafızlık belgesine sahip İmam-Hatip mezunları ve İmam-hatip lisesi mezunu bay-bayan  470 kişiye eğitim semineri yapıldı.

Açış konuşmasını Adana Müftüsü Arif GÖKCE yaptı. Müftü GÖKCE “Kur’an Kurslarında verilen eğitimin önemine işaret ederek, öğrenci, öğretmen ve Kur’an Kursunun Kur’an eğitiminde birbirini tamamladığını, öğrenci ile diyaloğun, göz temasının, ilginin başarıyı sağlayan etkenler olduğunu belirtti. Bu seminerler sayesinde Kur’an eğitiminin ayrı bir ivme kazandığını açıkladı.

Eğitim Semineri, 11.06.2012 tarihinde Prof. Dr. Ahmet KOÇ “Eğitim tarihimizden hatıralar ışığında Kur’an hocalığı”. Psikolojik Danışman Rukiye KARAKÖSE “ Eğitim Kurumlarında Psikolojik danışma ve Rehberlik Hizmetleri-I”.

12.06.2012 tarihinde Psikolojik Danışman Rukiye KARAKÖSE “Eğitim Kurumlarında Psikolojik danışma ve Rehberlik Hizmetleri-II”.  Eğt. Uzmanı Şaban KARAKÖSE “Çocukluk ve gençlik dönemlerinde Din eğitimi”.  Prof. Dr. M.Zeki AYDIN “Din öğretimi yöntemleri”

13.06.2012 tarihinde DİB Manisa Eğitim Merkezi Müdürü  Kurra Hafız Osman EĞİN, DİB Manisa Eğt. Mrk Eğitim Görevlisi Hüseyin ÖRESİN “Din eğitiminde etkili iletişim”.

Yorum Yaz - Arşiv   1620 kez okundu