Hac Kura Heycanı Adana’da Yaşandı

SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Hacı adayların aylardır heyecanla beklediği hac kuraları çekildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ankara'da yapılan kura çekimi, Adana'da kurulan dev ekranda hacı adayları tarafından izlendi.2012 yılında hacca gitmek için ön kayıt yaptıran hacı adayları arasından hak kazananları belirlemek amacıyla Ankara'da. Yapılan kura çekimi, Van'da kurulan dev ekranda hacı adayları tarafından izlendi.

2012 yılında hacca gitmek için ön kayıt yaptıran hacı adayları arasından hak kazananları belirlemek amacıyla Ankara'da yapılan kura çekimi, Adanalı  hacı adayları tarafından da İl Müftülüğü konferans salonuna kurulan dev ekrandan takip edildi.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Ergün Yücel'in açılışını yaptığı kura çekim merasiminde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kurada ismi çıkan çıkmayan tüm hacı adaylarının kalplerindeki heyecanı korumalarını istedi. Görmez, 2007'den itibaren kayıt yaptıran hacı adaylarının kurada isimleri çıkmadığı takdirde en geç 2014 yılında muhakkak hacca götürüleceğinin müjdesini verdi.

Kura çekimini izlemeye gelen Adanalı hacı adaylarına yönelik bir konuşma yapan İl Müftüsü Arif Gökce ise, hacca gitmenin bir nasip meselesi olduğunu söyledi. Kutsal toprakların sevgisini kalbinde taşımanın da önemine değinen Gökce , "Cenab-ı Hakk'tan kutsal toprakları görmeyi tüm Müslümanlara nasip etmesini diliyorum" dedi.

“Allah sizin yüreklerinizden bu heyecanı eksik etmesin. Gidebilmenin imkânını yakalamanın sevinci ile gidememenin yüreğinizde oluşturduğu hüzün arasında hiçbir fark yok. Hatta bazen gidememenin o hüznü, Allah katında gidebilmenin sevincinden daha değerlidir.  Sizin yüreğinizde var olan o sevginin, o hüznün hiçbir zaman eksik olmamasıdır. Hz. İbrahim’in, Hz. İsmail’le birlikte Kâbe’yi inşa ettikten sonra yaptığı dualar vardır. O dualar içerisinden biri şöyledir: ‘Allah’ım, insanların yüreklerinde Kâbetullah’a karşı aşırı sevgi, aşırı istek hiçbir zaman eksik olmasın”dedi

Hac kuraları neticesinde kesin kayıt hakkı elde edenlerin kayıtlarını 4-15 Haziran 2012 tarihleri arasında il müftülüklerine yapılacağı belirtildi.

Çekilen kur'ada kesin kayıt hakkı elde eden hacı adaylarının kayıtları 04-15 Haziran 2012 tarihleri arasında yapılacaktır.

04-15 Haziran 2012 tarihleri arasında kesin kaydını yaptırmayanların yerine kayıtlar, Kur'a sıra numarası gözetilerek 25-29 Haziran 2012 tarihleri arasında yapılacaktır.

SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv   4328 kez okundu