“Yüzünden Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma” yarışması

Kur’an Kursu öğrencileri arasında “Yüzünden Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma” yarışması Adana İl Müftülüğü toplantı salonunda yapıldı.

Üç kategoride yapılan yarışmada 20 yaş üstü bayan öğrenciler, 20 yaş altı bayan öğrenciler ve erkek öğrenciler Kur’an-ı Kerim’i güzel okumak için birbirleriyle yarıştılar. 20 yaş üstü bayanlardan 7, 20 yaş altı bayanlardan 6, erkek öğrencilerden 2 kişinin katıldığı yarışmanın komisyon başkanlğını Kur’an Kurslarından sorumlu Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç,

komisyon üyeliğini İl Müftü Yardımcısı Dr. Mustafa Ünverdi ve İl Vaizi Dr. Ayşe Gültekin yaptılar. Yarışmaya katılan öğrenciler daha önce Kur’an Kursunda okumamış, hafızlık eğitim programına başlamamış, yarışmaya daha önce katılmamış, İmam-Hatip lisesi veya İlahiyat fakültesi mezunu olmayan ve halen Kur’an kursunda öğrenci olanlar arasından seçildiler. Kozan Merkez Kız Kur’an kursundan Fadime Altıntaş 20 yaş üstü bayanlardan il birincisi olmaya hak kazandı.

20 yaş altı bayanlarda Hacı Menekşe Hatun kız Kur’an kursundan Sabriye Doğan ve 20 yaş altı erkeklerde Tepebağ Kur’an kursu öğrencilerinden Ömer Faruk Bolat birinci oldular. 20 yaş altı gruplarda yarışmaya katılan Sabriye Doğan ve Ömer Faruk Bolat 23 Mayıs 2012’de ŞanlıUrfa’da yapılacak olan Bölge Finalinde Adana’yı temsil edecekler. Yüzünden Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasının finali erkekler için 17 Haziran 2012 Pazar günü İstanbul’da, bayanlar için 24 Haziran 2012’de Trabzon’da yapılacak.

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv   2810 kez okundu

Arif GÖKCE
           Adana İl Müftüsü