Fahri Kur’an Kursu Öğretici Seçimi İçin Müracaatlar başladı.

Başkanlığımız Kur’an Kurslarında, yürütülen yaygın din eğitimi hizmetinden toplumun tüm kesimlerinin etkin ve verimli bir şekilde yararlanabilmesi hedeflenmektedir. Bu doğrultuda hazırlanan Kur’an Kurslarında hizmet çeşitliliği projesi ile mesai saatleri içinde Kur’an Kurslarına gelemeyen kamuda veya özel sektörde çalışan vatandaşlarımızın iş saatleri dışında veya hafta sonları Kur’an-ı Kerim ve dinî bilgiler öğrenebilmesi amaçlanmaktadır.

Ancak bu amacın gerçekleştirilebilmesi için İlimiz bünyesindeki her mahallede bir Kur’an Kursu’na ve her Kur’an Kursunda yetişmiş en az bir personele ihtiyaç vardır.

Bu gerekçeden hareketle muhatap kitlenin ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Ön Lisans, İ.H.L. mezunu olan ve görev almak isteyenler, İlimiz genelinde yeni açılacak olan Kur’an Kurslarında fahri olarak değerlendirileceklerdir.

Bu sebeple fahri Kur’an Kursu Hocası olarak görev almak isteyenlerin, gerekli evraklarla birlikte İlimiz Müftülüğüne, 27 Mart – 27 Nisan 2012 tarihleri arasında başvurmaları gerekmektedir.

Başvuran adaylar için Müftülüğümüz tarafından belirlenecek ileri bir tarihte mülakat yapılacaktır.

Başvuru için Gerekli Evraklar:

1)         Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

2)         Öğrenim Belgesi (Diploma)

3)         Yeterlilik Belgesi (varsa)

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv   8523 kez okundu

Arif GÖKCE
           Adana İl Müftüsü