Kozan’da Hafızlara Coşkulu Tören(Görüntülü)

Kozanda Hafızlar Taçlarını Taktılar

Adana'nın Kozan İlçesinde Müftülüğe Bağlı Yatılı Kur'an Kursunda Hafızlıklarını Tamamlayan 6 Kız ve Bir Erkek Öğrenci İçin Merasim Yapıldı.

Adana'nın Kozan ilçesinde müftülüğe bağlı yatılı Kur'an kursunda hafızlıklarını tamamlayan 6 kız ve bir erkek öğrenci için merasim yapıldı. Kız öğrenciler hafızlık taçlarını takarken erkek öğrenci de cüppe giydi. Törene katılan aileler gözyaşlarını tutamadı.

Törene Adana Müftüsü İsmail Canbolat, Adana Müftülüğü Kuran Kursları Müdürü Nurettin Kocak ,Kozan Müftüsü Feramuz Beydoğan, ilçe müftüleri ve din görelileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim ziyafeti sunan hafızlar taçlarını giydikten sonra aileleriyle sevinçlerini paylaştı. Programın açılış konuşmasını yapan Kozan Müftüsü Feramuz Beydoğan, ilçede ilk defa gerçekleşen hafızlık merasimi dolayısıyla mutlu olduklarını söyledi.

İl Müftüsü İsmail Canbolat ise Kur'an-ı Kerim tilaveti ve hafızlığın önemine dikkat çekti. Canpolat, gelecek yıllarda daha fazla hafıza taç giydirmek istediklerini söyledi.

Hafızları yürüyen Kur'an olarak niteleyen Canpolat, öğrencilerden öğrendiklerini hayatta tatbik etmelerini istedi. Canpolat, "Hafızlarımız Kur'an-ı Kerimi harf harf, kelime kelime, ayet ayet, sure sure nakış işler gibi beyinlerine nakşetmişlerdir. Bu öğrencilerimiz hafızlık unvanını almışlardır.

Hafızlıklarını bitiren bu öğrencilerimize hayatlarında başarılar diliyorum. Kur'an-ı Kerim'i ezberlemek çok önemlidir ama Kur'an-ı Kerim'in manasını da öğrenmek çok çok önemlidir." dedi.

Konuşmaların ardından 1'i erkek 6 kız öğrenciye İl Müftüsü İsmail Canbolat ve ilçe müftüleri tarafından diplomalarının yanında, Kur'an-ı Kerim, altın ve çeşitli hediyeler takdim edildi .
(Haber-Resim-Video:Ahmet Tokkdemir)

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv   4368 kez okundu

Arif GÖKCE
           Adana İl Müftüsü